WARME VERHALEN

'Niets dan positief over tAlternatief'

tAlternatief onderhoudt de groenzones op de site waar Transfo is gevestigd, een multifunctionele site in Zwevegem. Paulette: "Als ik iets vraag, bieden ze dezelfde dag nog een oplossing aan. Komen ze de haag scheren, dan zijn ze met een aantal personen. Ze laden alles in, zijn enkele uren later weer verdwenen en de site blijft netjes achter. Ze voelen goed aan hoe de site functioneert en hebben liefde voor de natuur, het is een droom om op die manier te mogen samenwerken."
Lees meer

'tAlternatief werkt heel zelfstandig en er is een vlotte communicatie'

Ivan Vandenkerckhove is directeur van woonzorgcentrum Sint-Amands. Hij is heel tevreden over zijn samenwerking met tAlternatief, die ondertussen al zo’n tien jaar duurt. Als je hem vraagt welke diensten tAlternatief levert, vraagt hij of we een momentje tijd hebben. Al snel blijkt waarom …
Lees meer

'Door snel te reageren zorgen we ervoor dat de bevolking tevreden is over de dienstverlening'

Lies Vander Beken, Ik Meld Zwevegem: “Er gaat geen week voorbij zonder klachten over sluikstorten. Komt er zo’n klacht binnen, dan contacteren wij meteen tAlternatief. Zij gaan ter plaatse de vaststellingen doen. Ze nemen foto’s en zoeken tussen het materiaal elementen die naar de dader kunnen verwijzen. Als we weten wie de dader is, contacteren we de politie die een GAS-boete uitschrijft."
Lees meer

'Er is een groot vertrouwen, ik ben er gerust in dat tAlternatief de zaken goed aanpakt.'

Rutger Davidts, diensthoofd Groen en Wegen Zwevegem: “De samenwerking is echt een meerwaarde. Ondertussen zijn er al vier mensen doorgestroomd naar de groendienst van de gemeente, één voor één heel goede werkkrachten die op een andere manier wellicht niet tot bij ons waren geraakt. tAlternatief is een ideale manier om potentiële medewerkers te leren kennen. Als ik zie in wat voor warme, stimulerende omgeving mensen hier terechtkomen, dan besef ik dat dat iets is wat wij of andere bedrijven niet kunnen bieden."
Lees meer

'De perfecte wederdienst aan de samenleving'

Kobe: "Mensen die een werkstraf moeten uitvoeren zijn vaak niet of weinig gemotiveerd. Als ze een werkplek hebben met een sociale doelstelling zoals tAlternatief, in contact komen met het inclusief werken met verschillende doelgroepen, dan merk ik dat de motivatie stijgt en halen ze ook zelf veel meer uit hun werkstraf. Voor zwerfvuilopruiming trekken veel mensen met een werkstraf hun neus op, maar in tAlternatief werkt het enthousiasme van de ploeg en de begeleiding zo aanstekelijk dat ze dit zonder morren willen uitvoeren."
Lees meer
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×