'Er is een groot vertrouwen, ik ben er gerust in dat tAlternatief de zaken goed aanpakt.'

De ploeg van tAlternatief is al 13 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van de trage wegen en de wilde bermen van de gemeente Zwevegem, het gaat om 60 km aan voetwegen. De opdrachten zijn systematisch uitgebreid, ondertussen is het onderhoud van de groenruimte van het ocmw erbij gekomen, en de tuin van het woonzorgcentrum. 

Rutger Davidts, diensthoofd Groen en Wegen Zwevegem: “De samenwerking verloopt vlot. Er is een goed contact met onze vaste contactpersoon binnen tAlternatief. Geen nieuws, goed nieuws is het motto. Als ik niks hoor, dan weet ik dat alles vlot verloopt. Krijg ik telefoon, dan is er iets waarvoor ze mijn advies nodig hebben. tAlternatief denkt creatief en oplossingsgericht na. We doen een voorstel en kunnen samen verder denken, de ideeën zijn ook realistisch. Ze kunnen zichzelf goed inschatten. We vinden elkaar en blijven niet steken in problemen. Komen er meldingen binnen, dan geven we die door en merken we dat dit telkens goed en snel opgevolgd wordt. In functie van festiviteiten vragen we soms om meer te focussen op bepaalde buurten, wat ook telkens gebeurt. 

Ook het hout- en metaalatelier is voor ons al een aantal keer van betekenis geweest. Voor de inrichting van de geboorteplek heeft tAlternatief vier speelse zuilen ontwikkeld. Ze ontwikkelden ook al verschillende naambordjes, telkens op een ecologische en creatieve manier.

Ik ben er fier op dat de gemeente dit zo wil aanpakken. De samenwerking met tAlternatief is echt een meerwaarde. Ondertussen zijn er al vier mensen doorgestroomd naar de groendienst van de gemeente, één voor één heel goede werkkrachten die op een andere manier wellicht niet tot bij ons waren geraakt. tAlternatief is een ideale manier om potentiële medewerkers te leren kennen. 
Als ik zie in wat voor warme, stimulerende omgeving mensen hier terechtkomen, dan besef ik dat dat iets is wat wij of andere bedrijven niet kunnen bieden. Eens ze hun nieuwe drive gevonden hebben, kunnen deze mensen opnieuw doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt, en ik ben ervan overtuigd dat er nog mensen hun weg zullen vinden naar de groendienst van de gemeente Zwevegem!" 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×