'Niets dan positief over tAlternatief'

tAlternatief onderhoudt de groenzones op de site waar Transfo is gevestigd, een multifunctionele site in Zwevegem waar avontuur, business en cultuur de belangrijkste nieuwe pijlers vormen.

Paulette Loosveldt, cultuurbeleidscoördinator gemeente Zwevegem: “Het gaat om een stuk van 9 hectare dat in 2015 gedeeltelijk werd aangelegd. De aannemer heeft de eerste twee jaar het onderhoud op zich genomen maar dan moesten we op zoek naar een tuinaannemer die die taak zou overnemen. Het gemeentebestuur vond het een goed idee om dit uit te besteden aan een sociale economie-bedrijf, iets waar we nog geen moment spijt van hebben gehad. 

tAlternatief stelt zich heel soepel en flexibel op om de parking te maaien of andere stukken te onderhouden. Ze komen ook afval ophalen op de site. De verantwoordelijke is altijd bereikbaar en onderneemt snel actie. Als ik iets vraag, bieden ze dezelfde dag nog een oplossing aan. Komen ze de haag scheren, dan zijn ze met een aantal personen: enkele die de haag scheren, enkele die opruimen. Ze laden alles in, zijn enkele uren later weer verdwenen en de site blijft netjes achter.

tAlternatief komt ook zelf met goede voorstellen. We hebben een tijd last gehad van sigarettenpeuken tussen de steentjes op de parking. Uit oude olievaten heeft tAlternatief toen zelf een asbak gemaakt. Dé oplossing, zo bleek. De asbak wordt massaal gebruikt en het probleem is van de baan. Ze voelen goed aan hoe de site functioneert en hebben liefde voor de natuur, het is een droom om op die manier te mogen samenwerken." 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×