'tAlternatief werkt heel zelfstandig en er is een vlotte communicatie'

Ivan Vandenkerckhove is directeur van woonzorgcentrum Sint-Amands in Zwevegem. Hij is heel tevreden over zijn samenwerking met tAlternatief, die ondertussen al zo’n tien jaar duurt. Als je hem vraagt welke diensten tAlternatief levert, vraagt hij of we een momentje tijd hebben. Al snel blijkt waarom …

“tAlternatief zorgt voor het groenonderhoud van onze site. Onze bewoners kennen hen ondertussen al goed. De afgelopen jaren hebben we het woonzorgcentum uitgebreid, en ook vlakbij assistentieflats gebouwd. We vinden het belangrijk dat bewoners zich echt thuis voelen, en dat er voldoende groene ruimte is.

Dat alles vergt natuurlijk heel wat onderhoud: heggen snoeien, gras afrijden, onkruid wieden, … Ze doen zelfs meer dan dat: vegen, de parking net houden, … De planning bepalen ze zelf, wij trekken er ons niets van aan, en dat loopt heel vlot. Zoals je ziet ligt alles er netjes gesnoeid en onkruidvrij bij.

Toen ze merkten dat er langs ons pad een strook slordig bij lag, hebben ze zelf voorgesteld om daar hoge grassen te plaatsen. Een groot verschil! We kregen al heel wat positieve reacties. Onlangs merkte iemand op dat er klimop voor een raam groeit. Enkele dagen later was het probleem van de baan. Onze samenwerking is er gekomen toen onze tuinman bij tAlternatief ging werken, en hebben nog geen moment spijt gehad van onze keuze. 

tAlternatief verzorgt ook de was van onze poetsdoekjes. Elke dag komen ze de vuile poetsdoekjes ophalen en de propere binnenbrengen. Daarnaast verzorgen ze de was van enkele tientallen bewoners.

Wekelijks komen een aantal mensen de centrale drankvoorraad verdelen over de verschillende afdelingen. Vroeger was dat een taak voor onze logistieke dienst, die vooral uit vrouwen bestaat. Het is een lastig werk omdat je veel met bakken moet sleuren. In het begin deden we dit samen, maar nu doen de mannen dit volledig zelfstandig. 

Ook voor opdrachten die te klein zijn om er een vakman voor te vinden, kunnen we bij tAlternatief terecht. Zo bekeken ze onlangs of onze teak tuinmeubelen nog opgelapt konden worden. We hebben een heel vlotte communicatie. Ik vind dat iedereen kansen verdient, en sta dan ook volledig achter deze samenwerking!”

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×